مایکروسافت که هیچگاه روی خوشی نسبت به لینوکس از خود نشان نداده بود، اکنون به آن ابراز علاقه میکند!با لیزارد وب همراه باشید.
واقعا بعد از ۱۵ سال، چه اتفاقاتی این تغییر دیدگاه را رقم زده است؟ در سال ۲۰۰۱ ، استیو بالمر مدیرعامل سابق مایکروسافت در اوج سلطهی رایانههای رومیزی، لینوکس را نوعی “سرطان” نامید. تا این که در سال ۲۰۱۶ مایکروسافت به علاقهمندی خود نسبت به لینوکس و هر سیستم متنباز دیگری اعتراف کرد. توجه مایکروسافت به دنیای متنباز از آن تغییر و تحولات خیره کننده است. اکنون مایکروسافت در بین توزیعکنندگان فعال در گیتهاب (Github) بالاترین رده را دارد و رقبایی چون فیسبوک، داکر (Docker)، گوگل و آپاچی را پشت سر گذاشته است.
مایکروسافت جامعهی متنباز خود به نام CodePlex ۱۰ را سال پیش عرضه کرد اما بیشتر از یک سال است که این کمپانی در حال پیشبرد پروژههای بیشتری در گیتهاب است. این حرکت اخیر به رشد مایکروسافت در گیتهاب دامن زده است اما جهش فرهنگی رخ داده نقش اساسیتری در این تحول ایجاد کرده است. کارکنان مایکروسافت، پذیرفتهاند که ساتیا نادلا توانسته است فرهنگ این شرکت را تغییر دهد.
حرکتهای متنباز اخیر مایکروسافت شامل پاورشل (PowerShell)، ویژوال استودیو کد (Visual Studio Code) و موتور جاوا اسکریپت مایکروسافت اج است. ضمن این که مایکروسافت با همکاری کنونیکال، قابلیت نصب اوبونتو در ویندوز ۱۰ را فراهم کرد و از شرکت زامارین خواست تا برای توسعهی اپلیکیشنهای موبایل کمک کند. مایکروسافت با ارایهی SDKهای متنباز زامارین و ابزارهای توسعه، SQL Server را در لینوکس به ارمغان آورده است.
حداقل یک دهه است که مایکروسافت بر موضوع نرمافزارهای متنباز متمرکز شده است اما سرعت آن در سالهای اخیر افزایش داشته است. هر چند که بعید به نظر میرسد که روزی مایکروسافت، ویندوز یا آفیس را هم به صورت متنباز عرضه کند، اما جایگاه فعلی اش در گیتهاب ثابت میکند که یک شرکت فعال در عرصهی متنباز است. مایکروسافت قبلتر از اینها، از علاقهی خود به لینوکس گفته بود اما مانند هر ابراز علاقهی دیگری، اقدامات نقش مهم تری نسبت به کلمات ایفا میکنند.