هفته گذشته آیبیام از محیط جدید ابری مربوط به محصولات/خدمات برای شبکههای سازمانبهسازمان خبر داد. این شرکت اظهار داشت که سرویس جدید به شرکتها کمک خواهد کرد تا به آزمایش عملکرد، حریم خصوصی و عملکرد متقابل اکوسیستمهای بلاکچین خود در یک محیط امن بپردازند.با لیزاردوب همراه باشید.
این محیط ابری جدید، مبتنی بر لینوکسوان از شرکت آیبیام خواهد بود. لینوکسوان، یک سرور مخصوص لینوکس است که برای پروژههای با امنیت بالا طراحی شده است. محیط ابری جدید به سازمانها اجازه خواهد داد تا به آزمایش و اجرای آن دسته از پروژههای بلاکچین بپردازند که با دادههای خصوصی مربوط به مشتریان سر و کار دارند.
سرویس گفتهشده هنوز در فاز بتا و محدود خود قرار دارد و بنابراین مشتریان آیبیام قادر نخواهند بود به آن دسترسی داشته باشند. اما آیبیام میگوید همینکه این سرویس راهاندازی شود، مشتریان خواهند توانست بلاکچین را در محیطهای تولیدی(که در آنها بهسرعت و سهولت به شبکههای بلاکچین جداسازیشده و ایمن دسترسی دارند)، اجرا کنند.
بلاکچین که یک فناوری نسبتاً جدید است، متشکل است از پایگاههای دادههای توزیعی که برای حفظ و ایمنسازی فهرستی از دادهها طراحی شده و بنابراین نمیتوان آنها را اصلاح نمود یا مورد بازبینی قرار داد. این پایگاه دادهها تشکیل شده است از بلاکهای ساختاری مجزا از دادهها که استامپ زمانی شدهاند (time stamped) و بچهای متعددی از تراکنشهای فردی را در خود نگه میدارند.
گفته میشود بلاکچین در ابتدا توسط پروژه رمزنگاری ارزی بیتکوین و بهعنوان روشی برای محافظت از ارز دیجیتالی در برابر دزدی یا دستکاری توسعه داده شد. از آن زمان تاکنون در تعدادی از دیگر کاربردها در خصوص داراییهای دیجیتالی همچون مالکیت ذهنی، ثبت آراء، یا پول (که باید با امنیت کامل انتقال داده شوند یا ذخیره گردند)، نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
دونا دیلنبرگر(یکی از کارشناسان آیبیام در بخش راهکارهای سازمانی) میگوید: «بلاکچین روش انتقال کالاهای باارزش، داراییهای دیجیتالی و اسناد مالی را متحول نموده است. برای شتاب بخشیدن به فرایند بهکارگیری بلاکچین، مشتریان باید به زیرساخت مرتبط با خدمات/محصولات، و نیز سیستمی که بلاکچین روی آن اجرا میشود، اعتماد کنند.»
او میافزاید: «ما با بلاکچین، دسترسی به فناوریهای نوپدید را گسترش میدهیم؛ آن هم نه فقط با بهکارگیری و تسهیل اجرای آن روی ابر آیبیام، بلکه با استفاده از ایمنترین زیرساخت.»
گفتنی است همزمان با محبوبتر و گستردهتر شدن فناوری بلاکچین، سازمانها درصدد یافتن راههایی هستند تا بتوانند سبکوسنگین کنند که آیا محیطهای تولیدی مبتنی بر ابر آنها، قابلیت میزبانی (هاستینگ) اولین پروژههای بلاکچین را دارند یا نه. سازمانها بهویژه، به روشی نیاز دارند تا با خیال راحت بتوانند پروژههای خود را به بوته آزمایش بسپارند و بتوانند امنیت برنامههای تجاری و حساس خود را به بیشترین میزان برسانند.