گیمیفیکیشن چیست؟
درباره گیمیفیکیشن چه می دانید؟
آیا گیمیفیکیشن روی دیجیتال مارکتینگ تاثیری دارد؟
گیمیفیکیشن (Gamification) یا بازی سازی (که گاهی هم به بازی آفرینی ترجمه میشود) از جمله زیر مجموعههای دانش طراحی برای تغییر رفتار یا Behavioral Design است.
سادهترین تعریفی می توان از گیمیفیکیشن داشت اینست که گیمیفیکیشن یا بازی سازی، هنر تعبیه کردن مکانیزم های بازی در فضاهاییست که به صورت پیشفرض برای بازی طراحی نشدهاند.
متاسفانه به دلیل اینکه ریشهها و تاریخچهی آن در ایران چندان مورد بحث و بررسی قرار نگرفته، برخی از افراد ناآشنا و غیرمتخصص، آن را در ارتباط تنگاتنگ با تکنولوژی و یا حتی زیرمجموعهی حوزهی فناوری اطلاعات میدانند.
در گیمیفیکیشن از ابزارها و مکانیزمهای بازی برای درگیر کردن افراد در شرایط مختلف در کسب و کارها نیز، در خارج از فضای بازی استفاده می شود.
از گیمیفیکیشن همچنین با هدف تغییر رفتار مخاطب به منظور کسب دستاوردهای تجاری استفاده میشود.
تعریف متفاوت دیگری که می توان داشت :
استفاده از ابزارها و مکانیزمهای بازی و اصول طراحی تجربه با هدف درگیر کردن دیجیتالی افراد و برانگیختن آنها در راستای دستیابی به اهدافشان است.
هدف از گیمیکیفیشن چیست؟
هدف اصلی از گیمیفیکیشن تاکید بر جنبه و انگیزههای انسانی در همه فرایندها است.
یعنی همه سیستمها به جای طراحی عملکرد-محور (Function-Focused Design) که هدفش کارایی صرف است، با طراحی انسان-محور (Human-Focused Design)، برای انگیزههای انسانی بهینه شوند.
در حال حاضر بیشتر سیستمها عملکردگرا هستند یعنی متمرکز بر عملکرد بوده.
و به نحوی طراحی شدهاند که کارها درست و سریع انجام شوند. در حالیکه طراحی انسان-محور یادآوری میکند که افراد درون یک سیستم، انسان هستند و احساسات دارند. آنها میتوانند حسهای مختلفی مانند عدم امنیت، بیانگیزگی و حتی اجبار داشته باشند. بنابراین چقدر خوب میشود اگر این سیستم به کمک گیمیفیکیشن، متناسب با احساسات و انگیزههای آنها بهینه شود تا تعامل و مشارکت (Engagement) آنها هم بیشتر شود