بک لینک چیست؟
به زبان ساده بخواهیم بگوییم، زمانی که یک وب سایت به یک وب سایت دیگر لینک می دهد، یک بک لینک ساخته می شود.
به بک لینک، inbound link یا لینک ورودی هم گفته می شود. چون باعث می شود مردم وارد سایت شوند. External link یا لینک خارجی هم یکی دیگر از عناوین بک لینک می باشد. علت نامگذاری اش هم اینست که کاربران به خارج از وب سایتی که در آن حضور دارند، هدایت می شوند.
تفاوت بک لینک سازی داخلی و خارجی در چیست؟
لینک سازی داخلی و خارجی برای بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو می باشد.
کیفیت پیوندهای داخلی و پیوندهای خارجی وب سایت روی میزان خوب یا ضعیف بودن صفحه بسیار تاثیرگذارند. لینک سازی داخلی هم لینک هاییست که کاربر را به صفحه دیگری در همان دامنه هدایت می کند. استفاده از لینک های داخلی باعث می شود محتوای مربوطه در سراسر سایت متصل شود. کاربران هم می توانند صفحات وب سایت شما را بهتر مرور کنند.
مهمتر از همه لینک سازی داخلی به ایجاد سلسله مراتب اطلاعات و گسترش قدرت رتبه بندی سایت کمک می کند. برای اینکه موتورهای جستجو بتوانند سایت تان را جستجو کنند، باید دارای یک شبکه لینک سازی منسجم باشید. برای اینکه عنکبوت های موتورجستجو بتوانند صفحات منفرد وب سایت را بشناسند. و سپس در پایگاه داده خود ذخیره کنند. بنابراین لینک سازی داخلی پتانسیل رتبه بندی وب سایت شما را برای هر صفحه افزایش می دهد.
بک لینک یا لینک سازی خارجی هم شامل لینک هایی می شود که از سایت شما به سایتی دیگر با دامنه دیگر یا برعکس لینک داده می شود.
بک لینک چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
همانطور که اشاره کردیم، زمانی که یک وب سایت در بخشی از محتوای خود به وب سایت دیگری اشاره می کند، این عمل اصطلاحا بک لینک نامیده می شود. این لینک باید یک لینک قابل کلیک باشد تا موتورهای جستجو بتوانند آن ها را به عنوان بک لینک شناسایی کنند.
بک لینک هم یکی از عناصر مهم در اصول سئو می باشد.
وقتی وب سایتی به صفحه ای از سایت تان لینک پیدا می کند، درواقع به موتورهای جستجو می گوید :
“این محتوا ارزشمند، معتبر و البته مفید است.”
گوگل و سایر موتورهای جستجوی مهم بک لینک ها را برای وب سایت تان امتیاز مثبت در نظر می گیرند. صفحاتی که بک لینک های بیشتری داشته باشند دارای رتبه بندی ارگانیک بالاتری در موتورهای جستجو می باشند.
به گفته متخصصین سئو، بک لینک های باکیفیت بالا، عوامل تعیین کننده ای برای سئو می باشندکه به شماکمک می کنند رتبه وب سایت تان را در نتایج موتور جستجو بهبود دهید.
علاوه براین بک لینک ها باید در سایت های دارای محتوای مرتبط باشند. و حتما در نظر داشته باشید که این سایت ها معتبر و پربازدید باشند. درضمن اعتبار دامنه بالایی داشته باشند. هرچه بک لینک ها باکیفیت تر باشند، رتبه بندی وب سایت شما بالاتر می رود.
از جمله ویژگی های بک لینک بد که باید حواستان باشد :
لینک به صفحه اصلی: اگر تمام بک لینک ها به صفحه خانه سایت شما باشد و به مطلب یا مقاله خاصی از صفحه شما لینک داده نشود، این بک لینکها بد به حساب میآیند.
لینک شدن سایت از سایتهای ضعیف و با رتبه پایین: لینک شدن از سایتهای بیکیفیت و یا اسپم شده نه تنها رتبه سایتتان را افزایش نمیدهد بلکه به آن آسیب جدی وارد میکند .
لینک شدن مکررAnchor text وب سایت: زمانی که بابت بک لینک ساییتان هزینهای را میپردازید، انتظار دارید مدیر سایت آدرس سایت شما را مکررا قرار دهد. اما باید توجه داشته باشید که بک لینکهای گرفته شده به این صورت خوب نیست. لینک دادن به وب سایتی دیگر به ازای یک کلمه کلیدی هم نتیجه مشابه را به دنبال دارد.