برندسازی ؟!
برای برندسازی باید چند سوال رو جواب بدیم!
واژه برندینگ یا برندسازی :
بحث داغی که در همه جلسه های کاری و کافی شاپ ها و پارکینگ های شرکت های مختلف و هرجای دیگری، توسط مدیران هرمجموعهای تا دلتان بخواهد شنیده می شود، که بسیار هم مهمند. و باید به آن ها توجه کرد و بودجه خرج کرد.
و اما به لحاظ علمی و اجرایی، برندسازی و برندینگ اشتباه به جای هم استفاده می شوند. فرایند برندسازی بیشتر روی ایجاد و افزایش سطح آگاهی متمرکز است. به واسطه برنامه های ترویجی و تبلیغاتی به ثمر می نشیند. و درنتیجه طراحی هویت برند، بخش اساسی این فرایند محسوب می شود.
اما برندینگ به فرایند مادری گفته می شود که در مجموع منجر به خلق ارزش مطلوب ما در ذهن مشتری می شود. تمام چیزهایی که مشتری در خصوص هویت تجاری شما، شامل حس، تجربه و تداعیات ذهنی باید بداند و یا احساس به درک کند، شامل این فعالیت ها می شود.
کل کار برندینگ به زبان ساده اینست که شما قرار است ذهنیت مردم را نسبت به برندتان به شکل خاصی دربیاورید، خاص شوید و بنابه دلایلی، افرادی به سمت شما بیایند. و سراغ برندهای دیگر نروند.
به همین دلیل در این مسیر باید تمام المان های بصری برندتان از لوگو و فونت را در نظر بگیرید تا مدل طراحی کارت ویزیت و بروشورتان، یک ابزاری برای برندینگ باشد و نه کل برندینگ .
پاسخ به اولین سوال : باید از کجا شروع کرد؟
برای ایجاد برند، باید ۸ ابزار در اختیار مدیران بازاریابی قرار داد تا با آن با مشتری ارتباط برقرار کنند. درنتیجه یک برند قوی در بازار بسازند. شامل :
برندینگ دانشی ست که با برتری دادن به یک برند، باعث افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت می شود. درنتیجه این اعتبار و شهرت به طور مستقیم روی فروش بیشتر و قیمت گران تر محصولات و خدمات تاثیر می گذارد. به زبان دیگری بگوییم برندسازی روش هوشمندانه ای برای تجارت و تولید ثروت است.
برندسازی هم تمایزی منحصربه فرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. داشتن یک برند قدرتمند باعث می شود هزینه های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه گذاری های نامناسب و بی هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کند.
حال ضرورت برندسازی چیست؟
ضرورت داشتن برند بخاطر این است که با توجه به حرکت جوامع مصرفی به سمت مدگرایی، در اختیار داشتن برند (Brand) یا نامهای تجاری معتبر یکی از راهکارهای ایجاد تمایز و شخصیت به شمار می رود.
اهمیت برند برای مشتری به دو دلیل :
عمق برند؛ یا به عبارتی اولویت ذهنی مشتری در انتخاب برند در میان سایر برند های مشابه، بطور مثال بسیار از افراد پس از شنیدن کلمه نوشابه در ذهنشان بلافاصله Coca Cola تداعی می شود.
گستردگی برند؛ هرچه رابطه مشتری با برند پیچیده تر باشد یا به عبارتی توسط تنوع تعاملات برند در ذهن بیشتر باشد، فرصت ساخت وفاداری بلندمدت بیشتر است. همانند شرکت هایی چون Google , Amazon.
انواع برندسازی یا برندینگ چیست؟
چطور نام برند را انتخاب کنیم؟
انتخاب نام برند یکی از مهم ترین اقدامات برندینگ است. درواقع :
توجه به خاص بودن و در عین حال قابل پذیرش عموم بودن، خلاقیت، در بر داشتن ویژگی های شرکتتان و غیره همه و همه از نکته های قابل توجه برای نام برند هستند.